Uncategorized
Posted in

Wat te doen bij daklekkage?

Posted in

Daklekkage kan bij iedereen zomaar voorkomen, zelfs zonder dat je het door hebt. Bij slecht weer is daklekkage vaak een van de gevolgen die het met zich meebrengt. Denk aan een zware storm waardoor er dakpannen van het dak waaien. Of takken van een boom die op je dak terecht komen. Dit soort incidenten zorgen vaak genoeg voor daklekkage en het is zaak om daarna snel te handelen. 

Schade beperken

Mocht je erachter komen dat je daklekkage hebt, zorg er dan eerst voor dat je de schade beperkt. Doe dit door kostbare spullen veilig te stellen en de schade niet groter te laten worden. Je kan een emmer, handdoeken of een zeil neerleggen om het water op te vangen. Ook kan het handig zijn om met je telefoon filmpjes of foto’s te maken van de lekkage. Vervolgens kan je het beste een specialist als De 24/7 Spoedloodgieter in de hand nemen om de schade te laten analyseren. Onze professionele loodgieters zijn vakmensen en weten als geen ander hoe je daklekkage kan verhelpen. Nadat de schade is verholpen is het handig om je verzekeraar te contacteren en te kijken wat er vergoed kan worden.

Daklekkage voorkomen

Soms kan je aan daklekkage niet veel doen, zeker in het geval van bepaalde weersomstandigheden als storm en regen. Ook kan het zo zijn dat je een oud dak hebt wat aan vervanging toe is. Oude daken slijten nou eenmaal sneller en kunnen sneller voor daklekkage zorgen. Voorbeelden zijn poreuze dakbedekking, verstopte dakgoten, beschadigd daklood of poreuze schoorsteen voegen. 

Lekdetectie

Het is vaak moeilijk om het lek zelf te vinden, zeker als je geen specialist bent. Als je het echt niet kan vinden is het handig om een lekdetectie specialist in te schakelen, dit wordt ook nog vergoed door de verzekering. Met behulp van innovatieve technieken wordt de exacte plek achterhaald en kan de reparatie beginnen. 

Join the conversation