Uncategorized
Posted in

De werkzaamheden van een loodgieter

Posted in

Wat doet een loodgieter nou precies? Bij een loodgieter wordt vaak gedacht aan enkel het verhelpen van lekkages en verstoppingen. Hoewel dit een van de werkzaamheden is van een loodgieter is dit lang niet alles. Het takenpakket van een loodgieter is heel divers en bestaat zeker niet alleen uit het oplossen van problemen. Zo richt een loodgieter zich onder andere op het onderhouden, aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen zoals de badkamer, keuken of het toilet. Ook is een loodgieter veel bezig met waterleidingen, rioleringen of een CV-ketel. Bij de bouw en het onderhoud van woningen is een goede loodgieter ook onmisbaar.

Waar ben je aan het werk als loodgieter?

Als loodgieter werk je vaak bij gespecialiseerde bedrijven, ook kan het zo zijn dat je als loodgieter in dienst bent bij een bouwbedrijf. Als ZZP’er kan je jezelf ook verhuren aan bepaalde bedrijven, ook kan je een eigen loodgietersbedrijf opstarten. Qua locatie ben je als loodgieter elke dag ergens anders aan het werk, variërend van kantoorpanden, woningen, openbare ruimtes of andere locaties.

Wat zijn de werkzaamheden van een loodgieter?

De werkzaamheden van een loodgieter variëren zoals gezegd heel erg. Een paar voorbeelden van werkzaamheden van een loodgieter zijn:

  • Pijpleidingen verbinden, buigen of snijden
  • Onderhoud van kranen
  • Lekkages verhelpen
  • Gasleidingen aanleggen en fitten
  • Aanleggen en repareren van waterleidingen
  • Aanleggen en onderhouden van een nieuwe keuken of badkamer

Geen dag is hetzelfde

Een dag in het leven van een loodgieter is nooit hetzelfde, het werk is ontzettend variërend. Je helpt mensen van hun problemen af of installeert mooie nieuwe dingen in een woning of kantoorpand. Achteraf is iedereen blij of opgelucht als de loodgieter is langs geweest.

Join the conversation